Apelsinskal

Matavfall

Värt att veta

Matavfall är sådant som blir över när du har lagat mat eller ätit och kan vara både tillagat och rått. Skal, ben, kärnor, kaffesump och äggskal är exempel på oundvikligt matavfall. Övrigt matavfall såsom matrester och mögligt bröd eller frukt är exempel på onödigt matavfall, eller matsvinn. Matsvinn är alltså sådant som under rätt omständigheter hade kunnat undvikas.

Vad händer sedan?

Matavfallet som samlas in i Nacka transporteras till en rötningsanläggning i Huddinge. Där omvandlas det till biogas och biogödsel. Biogas kan bl.a. användas som drivmedel istället för bensin och diesel medan biogödsel kan ersätta konstgödsel på åker- och skogsmark. 

Sorteras som Insamlingsplatser
Sorteras somMatavfallMatavfallInsamlingsplatserMatavfallspåsen

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Saknar du något?

Vad saknar du?

Skriv den information eller det ord du saknar i sorteringsguiden. Har du en fråga? Kontakta oss.

 

Skriv in din e-postadress om du vill ha återkoppling.

 

Kontrollfråga *

+ =

Stäng