Plastförpackning

Plastförpackning

Värt att veta

Ju fler plastförpackningar du återvinner, desto mindre olja, som ju är en begränsad naturresurs, behövs i tillverkningen av nya plastprodukter. Även förpackningar eller korkar av växtbaserad plast, "bioplast", sorteras som plastförpackningar. Även om all plast inte kan återvinnas idag är det viktigt att källsortera allt. Utvecklingen går framåt och nya återvinningsmetoder tas fram. Läs mer om plaståtervinning här. 

Vad händer sedan?

Insamlade plastförpackningar sorteras i en av Europas mest resurseffektiva sorteringsanläggningar för plast, som ligger i Motala. Plast som inte går att materialåtervinna sorteras ut för energiåtervinning. Plast för materialåtervinning skickas till certifierade återvinningsanläggningar inom EU. Plasten återvinns och används i ny plast, t.ex. i blomkrukor.

Avfall Sorteras som Insamlingsplatser
CellofanSorteras somPlastförpackningPlastförpackningInsamlingsplatserÅtervinningsstation
Frigolit (förpackning)Sorteras somPlastförpackningPlastförpackningInsamlingsplatserÅtervinningsstationSorteras somFrigolitFrigolitInsamlingsplatserKretsloppscentral
FryspåseSorteras somPlastförpackningPlastförpackningInsamlingsplatserÅtervinningsstation
KesoburkSorteras somPlastförpackningPlastförpackningInsamlingsplatserÅtervinningsstation
PlastkorkSorteras somPlastförpackningPlastförpackningInsamlingsplatserÅtervinningsstation
SugrörSorteras somPlastförpackningPlastförpackningInsamlingsplatserÅtervinningsstation
Tråg av cellplast/frigolitSorteras somPlastförpackningPlastförpackningInsamlingsplatserÅtervinningsstationSorteras somFrigolitFrigolitInsamlingsplatserKretsloppscentral

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Saknar du något?

Vad saknar du?

Skriv den information eller det ord du saknar i sorteringsguiden. Har du en fråga? Kontakta oss.

 

Skriv in din e-postadress om du vill ha återkoppling.

 

Kontrollfråga *

+ =

Stäng